För sann spelglädje gäller Nintendo retro

16 januari 2022 Lily Hansen

editorial

Om du växte upp på 80- och 90-talet så vet du att den sanna spelglädjen ligger i ett 8-bitars nintendosystem. Dagens spel har blivit avsevärt mycket vackrare och du kan göra så mycket mer i dem, detta är helt sant, men något har gått förlorat medan grafiken och alla spelfunktioner utvecklades.

Detta är den sanna spelglädjen. Tänk dig hur kul de första Super Mario-spelen var eller Metroid, Mega man, Contra och många fler.

Det som är hemligheten är att det var så kallat ”Pick up and play.” Alltså du plockade upp kontrollen och spelade och lärde dig spelet snabbt samtidigt som det utmanade dig ju längre fram du kom i det.

Idag måste du sätta på dig dina läsglasögon och spendera ett par timmar bara för att lära dig hur du ska få karaktären i spelet att utföra de mest simpla saker som springa och hoppa. Visst, allt är större och vackrare rent grafikmässigt, men visst har något gått förlorat?

 

 image

 

Nintendo retro gör det kul igen

Nintendo retro ger dig ”Pick up and play” tillbaka. Du kommer att ha timmar av kul framför tv:n medan du åker tillbaka i tiden till en enklare tid där spelglädje var det huvudsakliga och inte grafiken.

“More steak and less sizzle” som de säger på andra sidan Atlanten. Läs mer om konsolen här: https://dingadget.se/retro-spel.

Konsolen kopplas enkelt till din tv och är liten och diskret. Du kan lätt ställa undan den i en låda i tv-bänken om du inte vill att konsolen ska stå framme när du inte spelar.

Så ta och återupplev din barndom med en nintendo retro. Lyssna på den härliga 8-bitars musiken medan du stampar på gombas och koopas i Super Mario. Kom ihåg att prinsessan alltid är i ett annat slott. Bekämpa metroider, Dr. Wily eller lägg alla bitar rätt i Tetris.

Fler nyheter